VIII Konferencja LLA

red. Dorota Stadnicka

VIII Konferencja Lean Learning Academy

„Lean Management skuteczny nie tylko w produkcji
Lean w pracy biurowej i w pracy z wiedzą"

"Innovative Learning Approaches for Implementation of Lean Thinking to Enhance Office
and Knowledge Work Productivity"

25 maja 2018 r.

POLITECHNIKA RZESZOWSKA

PROGRAM KONFERENCJI

8.00 – 8.30 – Rejestracja uczestników 

fot_marian_misiakiewicz_prawa_autorskie_zastrezone.jpg   fot_marian_misiakiewicz_prawa_autorskie_zastrezone.jpg  

Dr inż Katarzyna Antosz odpowiedzialna za prowadzenie Sekretariatu Konferencji wraz z zespołem: Karoliną Czerwińską, Dominiką Siwiec, Sylwią Wawrzaszek i Angeliką Stawiarz, w trakcie rejestracji uczestników Konferencji
Fot. Marian Misiakiewicz

fot_marian_misiakiewicz_prawa_autorskie_zastrezone.jpg   fot_marian_misiakiewicz_prawa_autorskie_zastrezone.jpg

8.30 – 8.40 – Otwarcie Konferencji przez Prodziekana Wydziału Budowy Maszyn i Lotnictwa Politechniki Rzeszowskiej – Andrzej Burghardt

8.40 – 9.00 – Znaczenie kompetencji miękkich inżynierów dla efektywnej pracy we współczesnym przemyśle - problemy i opory Irena Dul, Pratt & Whitney Rzeszów S.A, Rzeszów, Polska

9.00 – 9.20 – Współczesne wyzwania w edukacji inżynierów na potrzeby przemysłu Arkadiusz Gola, Politechnika Lubelska, Lublin, Polska

9.20 – 9.40 – Dlaczego wydajność pracy biurowej i pracy z wiedzą jest ważna? Eija-Riitta Niinikoski, Ville Isoherranen, Uniwersytet w Oulu, Oulu, Finland

9.40 – 10.10 – Lean w procesach tworzenia innowacji Chandima Ratnayake, Uniwersytet w Stavanger, Stavanger, Norwegia

10.10 – 10.40przerwa

10.40 – 11.10 –  Problemy wdrażania nowych wyrobów do produkcjiClementina Freitas, Latino Group, Adaúfe, Portugalia

11.10 – 11.30 –  Usprawnienia w realizacji pracy biurowej i pracy z wiedzą w małej firmie mechanicznej Laila Salte Gausel, Salte AS, Rogaland, Norwegia

11.30 – 11.50 – Mapowanie procesów biurowych i związanych z pracą z wiedząRui Sousa, Uniwersytet Minho, Braga, Portugalia

11.50 – 12.20 – przerwa

12.20 – 12.50 – Jak wdrożyć 5S w biurze? Chiara Longhi, Centoform, Cento, Włochy

12.50 – 13.10 – Problemy i rozwiązania w procesie planowania Daniel Safin, Restol Sp. z o.o., Bratkowice, Polska

13.10 – 13.25 – Jak uzyskać dostęp do wiedzy na temat lean w biurze i w pracy nad wiedzą? Rezultaty Projektu ILA-LEAN Dorota Stadnicka, Politechnika Rzeszowska, Rzeszów, Polska.

13.25 – 13.30 – Podsumowanie i wnioski końcowe

13.30 – 14.30 Obiad

logo_ila-lean.png

PROGRAM WARSZTATÓW

25 maj 2018

 14.30 – 16.00

 

WARSZTAT 1

14.30 – 16.00

WARSZTAT 2

14.30 – 16.00

Znaczenie 5S w pracy biurowej i w pracy
z wiedzą

Chiara Longhi i Katarzyna Antosz

 20180525_144532.jpg

Sala L-42

Mapowanie procesów biurowych i procesów związanych z pracą z wiedzą

Rui Sousa i Dorota Stadnicka

dsc08435.jpg

Sala L-125

WARSZTAT 3

14.30 – 16.00

WARSZTAT 4

14.30 – 16.00

Wdrożenie system Kanban w Dziale Projektowania

Chandima Ratnayake i Pawel Litwin

 20180525_152638.jpg

Sala L-147

Problemy związane z procesem planowania

Daniel Safin i Ryszard Perłowski

dsc08449.jpg

Sala L-146

WARSZTAT 5 - GRUPA 1

WARSZTAT 5 - GRUPA 2

Skutki wielozadaniowości i przerywania pracy biurowej i pracy z wiedzą

Eija-Riitta Niinikoski and Arkadiusz Rzucidło, Angelika Stawiarz

Sala L-148

Skutki wielozadaniowości i przerywania pracy biurowej i pracy z wiedzą

Karolina Czerwińska, Dominika Siwiec, Sylwia Wawrzaszek

20180525_150227.jpg

 Sala L-145

MIEJSCE KONFERENCJI

 Budynek V Politechniki Rzeszowskiej, sala V-2

 

KOSZT UCZESTNICTWA W KONFERENCJI

 Koszt uczestnictwa jednej osoby w Konferencji 350 PLN.

Udział w Warsztatach dla uczestników Konferencji jest bezpłatny. Liczba miejsc na warsztatach ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.

 

Opłatę Konferencyjną należy wpłacić do dnia 20 maja 2018 r. na konto Politechniki Rzeszowskiej:

 Bank PEKAO S.A., II Oddział w Rzeszowie

nr 29 1240 2614 1111 0000 3958 6445

z dopiskiemK-LLA-2018

 

ZGŁOSZENIE UCZESTNICTWA

 Zgłoszenia uczestnictwa w Konferencji należy przesyłać do dnia 16 maja 2018 r.
na FORMULARZU na adres mailowy lla@prz.edu.pl

Przesłanie zgłoszenia uczestnictwa jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie zawartych w nim danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do organizacji konferencji organizowanych przez Politechnikę Rzeszowską (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz. U. 2016 r. poz. 922).

Administratorem danych osobowych jest Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza, z siedzibą przy al. Powstańców Warszawy 12, 35-959 Rzeszów. Dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie w celu organizacji i przeprowadzenia Konferencji LLA. Dane nie będą udostępniane odbiorcom danych w rozumieniu art. 7 pkt 6 ustawy o ochronie danych osobowych. Osobie, której dane dotyczą, przysługuje prawo dostępu do treści jej danych oraz możliwość ich poprawiania. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, przy czym odmowa ich podania jest równoznaczna z brakiem możliwości uczestniczenia w procesie rejestracyjnym na ww. konferencję i tym samym uczestnictwa w tej konferencji.

 

INFORMACJA DLA STUDENTÓW POLITECHNIKI RZESZOWSKIEJ KIERUNKU ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI DOSTĘPNA PO ZALOGOWANIU

 

STRONA INTERNETOWA KONFERENCJI

https://leanacademy.wbmil.prz.edu.pl/wydarzenia

KOMITET ORGANIZACYJNY

dr inż. Dorota Stadnicka - przewodniczący, tel. 17 865 1452, e-mail: dorota.stadnicka@prz.edu.pl

dr inż. Katarzyna Antosz - sekretarz, tel. 17 865 1452, e-mail: lla@prz.edu.pl

Paweł Litwin, Ryszard Perłowski, Arkadiusz Rzucidło,
Karolina Czerwińska, Dominika Siwiec, Sylwia Wawrzaszek, Angelika Stawiarz

PATRONAT MEDIALNY

winieta_ur.jpg           logo_zj_final_2017.jpg

______________________________________________________________________________________________________________________

Konferencja jest dofinansowana ze środków Unii Europejskiej z programu Erasmus +

eu_flag-erasmus_vect_pos.jpg

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję